Τρεις κατηγορίες κρυστάλλων (φακών) για ρολόγια

watch glass

Για να επεκταθεί η διάρκεια ζωής του κρυστάλλου του ρολογιού σας, οι κρύσταλλοι κατασκευάζονται από διαφορετικά υλικά για να εξασφαλίσουν διαφορετικά είδη αντοχής. Οι πλαστικοί κρύσταλλοι είναι οι πιο εύκαμπτοι από όλους τους κρυστάλλους ρολογιών και επομένως χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρολογιών. Οι κρύσταλλοι γυαλιού είναι επίσης συνηθισμένοι στα ρολόγια.

Το υπέροχο πράγμα για τους πλαστικούς και γυάλινους κρυστάλλους είναι το γεγονός ότι μπορούν να κοπούν, η να διαμορφωθούν  κατά παραγγελία για να χωρέσουν σε διαφορετικές θήκες ρολογιού. Συνήθως στο πολυτελές πεδίο ρολογιού, προτιμώνται οι κρύσταλλοι ζαφείρι. Το Sapphire είναι εξαιρετικά δυνατό και ανθεκτικό υλικό στις γρατσουνιές – καθιστώντας την κορυφαία επιλογή για ένα ωραίο ρολόι. Υπάρχουν τρία κύρια είδη κρυστάλλων που χρησιμοποιούνται στα ρολόγια: ζαφείρι, ορυκτά και ακρυλικά.

Ακρυλικός Κρύσταλλος

Ο ακρυλικός κρύσταλλος είναι παρόμοιος με τον πλαστικό. Είναι ελαφρύς, ανθεκτικός και προσιτός τύπος κρυστάλλου αλλά επιρρεπής σε γρατσουνιές. Το ακρυλικό κρύσταλλο χρησιμοποιείται κυρίως για παιδικά ρολόγια, αλλά όχι για ρολόγια πολυτελείας. Οι ακρυλικοί κρύσταλλοι έχουν ένα μοναδικό πλεονέκτημα μεταξύ άλλων τύπων κρυστάλλων: μπορεί να γυαλιστούν για την αφαίρεση μικροσκοπικών γρατσουνιών.

Ορυκτός Κρύσταλλος

Ο ορυκτός κρύσταλλος, είναι επίσης γνωστός ως “Hardlex”, είναι στην πραγματικότητα συνηθισμένο γυαλί που έχει θερμανθεί και χημικά επεξεργαστεί για να αυξήσει την αντίσταση στις γρατσουνιές και τη θραύση. Οι ορυκτοί κρύσταλλοι είναι αρκετά ανθεκτικοί αλλά λιγότερο ανθεκτικοί από τους ακρυλικούς κρυστάλλους.

Δεν θα μπορέσουν να διατηρηθούν ανέπαφοι εάν αποκτήσουν γρατσουνιές σε σύγκριση με τους ακρυλικούς κρυστάλλους. Το κόστος για τα ορυκτά κρύσταλλα είναι αρκετά φθηνό, έτσι μπορούμε απλά να θα αντικαταστήσουμε το γυαλί αντί να ανησυχούμε για ζημιά στο γυαλί. Οι ορυκτοί κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται κυρίως σε φθηνότερα ρολόγια.

Κρύσταλλος ζαφειριού

Το Sapphire (ζαφείρι) είναι το δεύτερο πιο σκληρό στοιχείο μετά το διαμάντι, οπότε είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές και στις ρωγμές, το οποίο μπορεί να διατηρήσει το ρολόι σας ολοκαίνουργιο παρά τη συνεχή χρήση. Για να κατανοήσουμε τη σκληρότητα του ζαφείρι, μετράει στο 9 στην κλίμακα Mohs, το οποίο είναι ένα σύστημα αξιολόγησης της σχετικής σκληρότητας διαφόρων υλικών, όπου το διαμάντι έχει βαθμολογία 10. Οι αντί-ανακλαστικές επικαλύψεις μπορούν να προστεθούν και στις δύο πλευρές του κρυστάλλου χωρίς οποιαδήποτε θολότητα. Ενώ αυτός ο κρύσταλλος ονομάζεται ζαφείρι, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι φτιαγμένο από ζαφείρι που εξορύσσεται φυσικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *